نامۀ باراک اوباما به یکی از اعضای کنگره در مورد برجام

به گزارش Press TV، با وجود دستیابی به توافق هسته‌ای اخیر میان ایران و گروه ۱+۵، باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، در نامه‌ای خطاب به کنگرۀ تحت کنترل جمهوری‌خواهان، گفت گزینۀ نظامی علیه ایران برای چندین سال روی میز خواهد بود.

نیویورک تایمز پنج شنبه گزارش داد اوباما در تاریخ ۲۸ مرداد در نامه‌ای خطاب به کنگره نوشت: «اگر ایران به سمت سلاح هسته‌ای قدم بردارد، تمامی گزینه‌ها برای امریکا حتی گزینۀ نظامی، در تمام دوران اجرای توافق و پس از آن، آمادۀ اجرا خواهد بود.»

در این نامه آمده است: «در صورتی که ایران به تعهداتش عمل نکند ما طیف گسترده‌ای از واکنش‌های یک‌جانبه و چند جانبه را (علیه ایران) خواهیم داشت.»

این نامه که نسخه‌ای از آن در اختیار تایمز قرار گرفته است، خطاب به جرالد ندلر، نمایندۀ دموکرات نیویورک، نوشته شده است اما سایر نمایندگان دموکراتی را که از برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) نگران هستند، مورد خطاب قرار می‌دهد.

اوباما در این نامه همچنین وعده داده است که بودجۀ نظامی اسرائیل را افزایش داده، کمک به سامانه‌های موشکی این رژیم را تسریع بخشد و دانش ردیابی و کشف تونل این رژیم را تقویت کند.

در نامۀ اوباما آمده است: «توافق با ایران برای امریکا، اسرائیل و به طور کلی برای منطقه بسیار خوب است... هیچ دولتی به اندازۀ دولت من برای تأمین امنیت اسرائیل تلاش نکرده است.»

متن کامل نامۀ باراک اوباما (PDF، به زبان انگلیسی و حجم ۲۵۶ کیلوبایت)